Kuusi aktiviteettia, joita voit harrastaa juna- tai bussimatkan aikana

Onko edessäsi 10 tunnin juna- tai bussimatka ja mielessäsi pelko tylsyyden iskemistä matkan aikana? Matkailu on hauskaa, mutta usein sitä löytää itsensä kuluttamassa tuntikausia junan tai bussin penkillä. Uuvuttava paikallaan istuminen voi osoittautua monelle jopa mahdottomaksi tehtäväksi, mutta onneksi pienellä mielikuvituksella pitkistäkin matkoista voi saada paljon iloa irti!

Kuusi nokkelaa aktiviteettia, joita voit harrastaa juna- tai bussimatkan aikana

1) Lue kirjaa

Älypuhelimien ja e-lukijoiden ansiosta kirjojen lukeminen pitkillä juna- ja bussimatkoilla on helppoa, sillä painava kirja ei enää vie tilaa rajallisessa määrässä matkatavaroita. Voit myös ladata puhelimeesi näppärästi valmiiksi äänitettyjä e-kirjoja, jolloin voit vain pistää kuulokkeet korvillesi, sulkea silmäsi ja uppoutua kirjan maailmaan.

2) Pelaa pelejä

Kirjan tapaan sinun ei onneksi tarvitse kantaa mukanasi kömpelöä ja painavaa lautapeliä, vaan voit ladata pelejä puhelimeesi jo ennen matkaa. Lisäksi, jos sinulla on matkan aikana käytettävissäsi nettiyhteys, vieraile ihmeessä myös www.gamingclub.net/suomi-sivustolla ja nauti suomenkielisestä nettikasinosta jännittävien uutuuspelien parissa. Mikä parasta, näissä peleissä rahaonni voi potkaista matkan aikana ketä tahansa!

3) Puuhaile käsilläsi

Villasukkien kutominen ei todellakaan ole junassa tai bussissa kiellettyä! Jos kutominen ei ole parhain taitosi, voit ottaa pitkälle matkalle mukaan aivan yhtä hyvin esimerkiksi rentouttavan aikuisten värityskirjan, ristisanakirjan tai sudokun. Jos pidät matkastasi päiväkirjaa, voit myös ottaa ajasta hyödyn irti ja kirjoittaa matkan aikana tapahtuneista kommelluksista ja seikkailuista.

4) Tutustu kohteeseen

Voit käyttää juna- tai bussimatkan hyödyksesi ja tutustua kohteeseen jo ennen sinne saapumista. Voit esimerkiksi ladata puhelimesi offline-tilaan paikallisen kartan ja matkaoppaan, jota voit kätevästi selailla matkan aikana ilman, että joudut kuluttamaan puhelimesi omaa dataa.

5) Opettele paikallista kieltä

Jos olet matkustamassa kohteeseen, jonka kieltä et taida, voi pitkä juna- tai bussimatka toimia hyödyllisenä keinona paikallisen kielen oppimiseen. Vaikka et matkan aikana todennäköisesti ehdi oppimaan kaikkea, paina mieleesi muutamia auttavia sanoja ja lauseita, jotka voivat osoittautua tilanteessa kuin tilanteessa kullanarvoiseksi avuksi.

6) Kuuntele musiikkia ja katso elokuvia

Suoratoistopalvelut tarjoavat tänä päivänä loistavan mahdollisuuden ladata sisältöä suoraan offline-tilaan. Näin voit nauttia lempisarjastasi tai -elokuvastasi ilman nettiyhteyttä, ja pitkä matkakin taittuu kuin siivillä!